Carregant Esdeveniments
  • Aquest event ja ha passat.

El CDMT obre les seves portes de forma gratuïta tots els diumenges per facilitar l’accés a les diverses exposicions programades. A banda de la “Sala del procés tèxtil”, podeu visitar:

“Teixit de la Vall del Nil”, una mostra on hi trobareu teixits coptes (segles II-IX) que provenen de la col·lecció Roca Puig de l’Abadia de Montserrat i altres dels fons del CDMT. Més de quaranta fragments i dues peces d’indumentària amb sorprenents decoracions que integren l’herència de diverses cultures, des de l’Egipte faraònic als cristians egipcis passant per grecs, romans i musulmans. (2a planta).

“Retalls d’ahir i d’avui”, centrada en quatre apartats que fan referència a les col·leccions antigues del Centre, el modernisme, la moda i la producció de teixits tècnics. Gràcies a la col·laboració de diverses empreses, trobareu, a l’espai final, una sèrie de mostres representatives d’algunes de les seves aplicacions, des dels biopolímers fins als teixits de fibra de vidre per als molins de vent. (1a planta).

“Conexiones vinculares”, una exposició de sedes pintades a mà per l’artista tèxtil argentina Ana José Rossi. Les peces estan inspirades en les figures de Gaudí i Miró però també en la llum, la gent i el paisatge de l’illa de Boipeba a Bahía (Brasil). Amb aquesta col.lecció l’artista juga amb formes i colors per a transmetre la idea de que la nostra humanitat creix amb la nostra capacitat de vincle-conexió (“TODOS SOMOS UNO”).  (Espai Zero).

També teniu accés lliure a les exposicions els dimarts i dijous (10:00 a 14:00h i de 16:00 a 19:00h) i els divendres al matí (de 10:00 a 14:00h)

Més informació a: auladidactica@cdmt.cat / 93 731 52 02.