Carregant Esdeveniments
  • Aquest event ja ha passat.

El Dia Internacional dels Museus és una celebració que té lloc el 18 de maig i que molts centres commemoren la nit del dissabte de la mateixa setmana. L’objectiu d’aquesta cita anual és sensibilitzar al públic sobre el fet que els museus són un mitjà important per l’intercanvi cultural, l’enriquiment de les cultures, l’avenç cap a l’enteniment mutu, la cooperació i la pau entre els pobles.

Aquest any, l’ICOM (Consell Internacional de Museus) proposa el  tema “Museus i Històries controvertides: dir allò més silenciat als Museus”.

Durant la Nit 2017 podeu participar en aquest recorregut organitzat conjuntament pel CDMT i el Museu de Terrassa. Consta d’una visita guiada a l’exposició “Teixits de la Vall del Nil” (segles II-IX) i una visita també comentada a les pintures paleocristianes que es troben dins del recinte de l’antic Bisbat d’Ègara (V-VIII).

El fil conductor de l’itinerari són les formes de vida i pensament de les primeres comunitats cristianes a Orient (coptes) i a Occident (Bisbat d’Ègara). Ens hi acostarem a partir de les restes de teixits i de les pintures murals que tenim la sort de poder contemplar perquè han arribat als nostres dies.

L’activitat tindrà una durada de 1,5h i és gratuïta. Informació i inscripcions a: auladidactica@cdmt.cat/ 93 731 52 02. Places limitades.