CICLE DE MODA ÈTICA I SOSTENIBLE

L’any 2016 vam iniciar un cicle d’activitats destinades a promoure un tipus de producció i de consum tèxtil més respectuós amb el medi ambient i amb la dignitat dels treballadors tèxtils del món.

Dins d’aquest cicle, oferim actes diversos com projeccions de films, xerrades amb dissenyadors i productors tèxtils o bé amb estudiosos i comunicadors així com presentacions de tot tipus d’iniciatives que treballen en la direcció d’aconseguir una moda més ètica i sostenible.

Al darrer quadrimestre del 2017 iniciem una sèrie de tres tallers de consciència tèxtil amb una voluntat d’oferir eines senzilles i pràctiques que allarguin la vida de la roba que consumim.

COLLAGE DE RECORDS

El Collage de records és un projecte que realitzem des de l’any 2013 i de forma conjunta amb l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa, l’artista visual Irene Pérez Gil i el Museu Tèxtil. Es dirigeix a pacients ingressats a la Unitat de Subaguts i està inclòs en la programació d’activitats dirigides per la terapeuta ocupacional d’aquest servei Silvia Ramos.

Constitueix una iniciativa de dinamització a través de l’expressió artística que pretén treballar les relacions interpersonals i l’estimulació creativa, mitjançant la realització d’un taller amb materials tèxtils.

Aquest projecte persegueix també una presa de consciència per part dels malalts de les seves capacitats per aprendre i crear, alhora que es dóna a conèixer el Museu Tèxtil com un recurs públic i cultural per a gaudir com a ciutadans i ciutadanes.

L’activitat té una durada de vuit hores i consisteix en què cada participant plasma el record d’una experiència positiva present o passada en un treball individual plàstic elaborat amb materials tèxtils.

tallers i recursos per escoles CDMT

SAVIS I SÀVIES DEL TÈXTIL

El Museu Tèxtil inicia l’any 2016 aquest projecte que interrelaciona Museu, gent gran i públic escolar amb la voluntat d’acostar la història de Terrassa i la cultura tèxtil als alumnes de primària, secundària i d’escoles d’adults.

La peculiaritat de l’activitat consisteix en que els avis i àvies de Terrassa -persones voluntàries- expliquen el passat de la nostra ciutat a partir de les seves pròpies experiències de vida. Es tracta de connectar diverses generacions de terrassencs i posar en valor la saviesa de la gent gran, especialment en el camp tèxtil, mentre transmetem a nens i joves una història local viscuda en primera persona.

Qualsevol docent interessat pot contactar amb el Museu Tèxtil per coordinar una sessió amb els savis i sàvies o bé al propi Museu o bé a les aules del centre educatiu.