Des de fa unes setmanes, el museu compta amb la col·laboració de quatre alumnes en pràctiques procedents de diferents universitats i que estan realitzant la seva formació a dues àrees del centre: restauració i conservació.

Dins de l’àrea de restauració fa pràctiques l’Elva Yolanda Romero Cabanillas, alumna del màster de Projectes de Conservació i Restauració de Patrimoni Cultural i la Raquel Estopañán Martí, alumna de quart curs del Grau de Conservació i Restauració de Béns Culturals, totes dues de la Universitat de Barcelona.

El laboratori de restauració del museu és un dels pocs que hi ha a tot l’Estat especialitzat en tèxtil i aquests dies s’estan restaurant peces per a l’exposició que es farà al mateix museu: “Decòrum. Vestir la casa per a l’ocasió”, i que s’inaugurarà el proper 19 d’abril. Tant la Raquel com l’Elva aprenen com és el procés de restauració, segons la tipologia de cadascuna de les peces, i també estan col·laborant en la realització de suports per tal que les peces estiguin exposades en les millors condicions per a la seva conservació.

Dins de l’àrea de conservació hi ha dues alumnes de quart curs del grau d’Història de l’Art de la Universitat Autònoma de Barcelona. Són l’Helena Gutiérrez Fuentes i l’Ariadna García Domínguez. La seva formació es centra en la conservació preventiva i també estan col·laborant en la preparació de diverses peces per a l’exposició abans esmentada com realitzar neteges superficials o elaboració de proteccions en peces de fusta o metall que han d’estar en contacte amb teixits. També estan coneixent els processos per al transport i manipulació d’obres d’art i com es prepara el calendari de muntatge d’una exposició.

Aquestes pràctiques curriculars externes són de caràcter obligatori i tenen com a finalitat que l’alumne pugui obtenir una experiència de treball per tal de desenvolupar els coneixements teòrics i pràctics adquirits dins dels seus estudis.

El Museu Tèxtil té l’objectiu de que els alumnes puguin veure el funcionament del museu des de tots els àmbits possibles i desitgem que l’experiència d’aquestes alumnes al centre els hi serveixi per a la seva futura vida professional dins del món dels museus i de la cultura.