Entre els mesos de febrer i maig d’aquest any, tres alumnes de la Universitat Autònoma de Barcelona han realitzat les seves pràctiques curriculars al centre. Són la Marta Adillón, del Màster d’Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic, la Nerea López i l’Helena Moreno, totes dues del Grau d’Història de l’Art.

Al llarg d’aquests mesos han col·laborat dins de l’àrea de conservació del museu i també a l’aula didàctica, participant en diversos tallers i activitats, com la Fira Modernista o la Nit de Museus.

Dins de l’àrea de conservació han desenvolupat diverses tasques: han elaborat penjadors folrats per a armilles masculines del segle XIX i XX i han donat suport al trasllat i fotografia de peces del fons del museu destinades a la base de dades Imatex.  D’altra banda, també han col·laborat en l’inventari de les darreres donacions, com la de patrons de brodat de l’empresa Bordados Populares, S.L., de Barcelona, o els mostraris de l’empresa de filatura S.A. Hilados Egarfil, de Terrassa.

Aquestes pràctiques curriculars externes són de caràcter obligatori i tenen com a finalitat que l’alumne pugui obtenir una experiència de treball per tal de desenvolupar els coneixements teòrics i pràctics adquirits dins dels seus estudis.

El Centre de Documentació i Museu Tèxtil té l’objectiu de que els alumnes puguin veure el funcionament del museu des de tots els àmbit possibles, ja que a més de la preparació d’exposicions i activitats, hi ha moltes feines habituals dins del museu que són poc conegudes, però no per això menys importants per a la correcta conservació de les col·leccions.

Desitgem que l’experiència d’aquestes alumnes al centre els hi serveixi per a la seva futura vida professional dins dels món dels museus i de la cultura.