Dins l’apartat Biblioteca de la pàgina web del Museu Tèxtil teniu recursos temàtics en línia que podeu consultar i descarregar en format PDF. Es tracta de bibliografies sobre temes concrets com ara la indumentària escènica, teixits de la Vall del Nil, teixits jacquard, tapissos, etc. que inclouen documents de la biblioteca i en alguns casos també enllaços externs per ampliar informació. En cas que el document es trobi digitalitzat perquè pertany al fons antic, trobareu l’enllaç al seu PDF.

A més teniu accés a altres recursos digitals com són el repositori de Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO) on trobareu més de 500 revistes en accés obert, entre elles la revista Datatèxtil amb gairebé tots els seus articles en línia i amb opció de descàrrega, des del número 0 de l’any 1998 fins al darrer número publicat, el 39. (https://www.raco.cat/index.php/Datatextil/issue/archive). Aquest repositori compta amb un cercador intern que permet buscar articles per autor, títol o paraula clau.

L’altre repositori digital al qual teniu accés lliure és la Memòria Digital de Catalunya (MDC) on trobareu col·leccions digitalitzades relacionades amb Catalunya i el seu patrimoni. Destaquem les dues col·leccions en accés obert de la biblioteca: Fons bibliogràfic dels segles XIV-XVIII i Fons bibliogràfic segle XIX. (http://mdc1.csuc.cat/ca/collist/CDMT) La primera col·lecció conté principalment documentació legislativa amb disposicions reials en matèria de comerç, fabricació de teixits i aranzels de duanes, també documentació gremial, comptes, documentació notarial, inventaris, testaments, cartes dotals, i obres morals en contra del luxe i l’ostentació en el vestir, entre d’altra documentació tant impresa com manuscrita.

La segona col·lecció, conté sobretot documentació relacionada amb la indústria tèxtil, els processos i el disseny de teixits, i una part dedicada a la moda.

Actualment estem treballant en la digitalització dels documents publicats entre 1900 i 1925, a Espanya i concretament a Catalunya, i que en breu podreu consultar-los, també a través de la MDC.

Finalment, recordar-vos que a l’apartat web dedicat al nostre club de lectura Fil per randa (https://cdmt.cat/club-fil-randa/) teniu més de 30 títols de novel·les i també alguna biografia i assaig, relacionats amb el món dels teixits i la moda. Cada títol va acompanyat d’una fitxa que conté el resum del llibre, informació de l’autor/a i enllaços externs per ampliar informació. Aquestes fitxes també es poden descarregar en PDF. Molts d’aquests títols els teniu en format digital a la plataforma ebiblio (https://catalunya.ebiblio.es/opac/#indice).

Molts ànims i molta lectura per a aquests dies!