L’any 1998 el Centre de Documentació i Museu Tèxtil presentava una nova iniciativa de difusió, destinada a un públic sensible a l’art, la creació i el patrimoni en tots els seus aspectes; i amb la voluntat de cobrir el buit existent entre les revistes d’aquest gènere on normalment el tèxtil i la moda hi són absents. Era la Revista Datatextil, de periodicitat semestral, que ha aparegut ininterrompudament durant catorze anys i que des de 2011 es publica en el marc del Circuit de Museus Tèxtils i de Moda a Catalunya.

Avui, la tecnologia ens permet avançar una mica més en la seva difusió, i a partir del número 28 (juny de 2013) Datatextil s’edita en format digital i és d’accés lliure i gratuït. La revista manté la periodicitat semestral, els textos en anglès i ara també en la llengua pròpia de cada autor, de manera que el lector pot triar en cada moment, des de la mateixa pàgina, la versió que prefereixi. Tots els continguts tenen llicència Creative Commons, en la modalitat que permet fer-ne difusió i ús no comercial esmentant la font i dins del marc de la mateixa llicència.

Per descarregar el nou Datatèxtil, hi podeu accedir mitjançant la secció Publicacions Digitals que podeu trobar al menú Llibreria. Aquesta secció només serà accessible una vegada l'usuari es registri al nostre web.