Fitxa del llibre en PDF.

portada_club_calceta

Autora: María Reimóndez
Editorial: Algaida
Any: 2008
Pàgines: 301
ISBN: 9788498771442
Idioma: castellà


“soy munitora en un curso de calceta aquí en la asociación vecinal (…). Pero la calceta no es lo único que se cuece en ese horno”


El llibre: Sis dones molt diferents entre elles assisteixen a classes de mitja, un lloc on conflueixen les seves frustracions però alhora, prenen consciència de la seva situació i de la necessitat de superar-la. A través d’un espai tan tradicionalment femení com la mitja, María Reimóndez dóna veu a aquestes dones que tot i les seves diferències, aconsegueixen trobar en la unió la força necessària per sobreposar-se a un present que les nega o menysprea. Inspirades en la figura alliberadora de la tia Davinia, Matilde, Anxos, Rebeca, Elvira, Luz i Fernanda ens fan partícips de la seva història des d’un multiperspectivisme que desfà els fils d’una societat masclista.

La novel·la O club da calceta va ser guardonada amb el Premi San Clemente i va ser traduïda a l’italià i al castellà, adaptada al teatre per Teatro do Morcego i al cinema per Ficción Producciones.

Més informació:


L’autora: María Reimóndez

María Reimóndez(Lugo, 1975). Traductora i intèrpret de professió. Activista, i fundadora i presidenta de l’ONG “Implicad@s no Desenvolvemento”. Compta amb una extensa obra literària, tant en narrativa, poesia, assaig, literatura infantil i articles acadèmics. El poemari Moda galega va ser el seu primer llibre publicat (2002) i ha traduït més de 12 títols, sobretot infantils. Ha rebut diversos premis literaris i amb O club da calceta va ser finalista del Premio Xerais de Novela (2005).

 

 


Altres llibres de l’autora: