Fitxa del llibre en PDF.

Autora: Patrícia Soley-Beltrán
Editorial: Anagrama
Any: 2015
Pàgines: 262
ISBN: 9788433963840
Idioma: castellà


“Me hice una foto de carnet y me impresionó la tristeza de mis ojos”


El llibre: Assaig autobiogràfic. L’autora fa una anàlisi i investigació acadèmica, personal i política sobre les models a través de la seva pròpia experiència. Aborda temes com la història del cos i de les aparences, la construcció de l’imaginari de la feminitat, la pressió del mercat, l’evolució de la percepció corporal i les malalties estètiques, el consum de masses, la cosificació de les models i la permanència del sistema de la moda.

Ens mostra la realitat d’un món glamurós vist i viscut des de dins. Una crítica a la indústria de la moda que ens fa reflexionar sobre els símbols que representa.

Més informació:


L'autora: Patrícia Soley-Beltrán

Patrícia Soley-Beltrán(Barcelona, 1964). Va treballar als mitjans de comunicació com a model, actriu i presentadora de televisió entre 1979-1989. Llicenciada en Història Cultural per la Universitat d’Aberdeen i doctora en Sociologia del cos per la Universitat d’Edimburg. Participa en diversos grups de treball i d’investigació, i col·labora en nombroses revistes científiques i divulgatives.

Ha rebut el 43è Premi Anagrama d’Assaig per ¡Divinas! Modelos, poder y mentiras (2015).


Altres llibres de l'autora:
  • Judith Butler en disputa. Lecturas sobre la performatividad (editora principal, co-editora Leticia Sabsay). Barcelona : Egales, 2012.
  • Transexualidad y la matriz heterosexual: un estudio crítico de Judith Butler. Barcelona : Ed. Bellaterra, 2009.
  • Cos i identitat de gènere. Barcelona: Centre Francesca Bonnemaison, Diputació de Barcelona, 2010. (Reflexions en femení, 27).
  • Altres publicacions: https://www.patriciasoley.com

Llibres de l’autora a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona