Fitxa del llibre en PDF.

Autora: Tracy Chevalier
Editorial: La Magrana
Any: 2004
Pàgines: 252
ISBN: 8478711678
Idioma: català


“ Noto els colors. El vermell és suau i sedós, el groc punxa, el blau és oliós. Sota els meus dits, els tapissos hi fan un mapa.ʺ


El llibre: Edició original en anglès The Lady and the Unicorn (HarperCollins,2003).

Tot i que el context és fictici, la novel·la es centra en una obra d’art real, els tapissos de La dama i l’unicorn, uns tapissos preciosos teixits a finals del segle XV, plens de misteri, dels quals actualment es desconeix l’autoria i el significat. La història del llibre gira entorn aquests sis tapissos que el noble Jean Le Viste encarrega dissenyar al pintor Nicolas des Innocents, el qual farà d’enllaç entre París i Brussel·les, lloc on la família De la Chapelle teixirà els tapissos.

Història plena de matisos, molt bones descripcions i un apropament a l’època, a la tècnica artesanal dels tapissos, als costums i als diferents personatges.

Més informació:


L’autora: Tracy Chevalier

Tracy ChevalierTracy Chevalier va néixer el 19 d’octubre de 1962 a Washington, DC. L’any 1984 marxa a viure a Anglaterra. Escriptora de novel·la històrica, la seva obra més coneguda va ser La noia de la perla, escrita al 1999, guanyadora del Barnes and Noble Discover Award i adaptada al cinema al 2003. Ha escrit 7 novel·les, la més recent L’última fugida(2013).


Altres llibres de l’autora:
  • Àngels fugaços. La Magrana, 2002
  • El blau virginal. La Magrana, 2003
  • La noia de la perla. La Magrana, 2004
  • L’última fugida. RBA La Magrana, 2013