Fitxa del llibre en PDF.

Imatge portada llibre

Autora: Isadora Duncan
Editorial: Losada
Any: 2006
Pàgines: 381
ISBN: 9500394284
Idioma: castellà


“Con mi blanca túnica griega debajo del brazo visitaba, uno tras otro, a todos los directores, y bailaba ante ellos.”


El llibre:

Autobiografia de la llegendària ballarina i coreògrafa nord-americana Isadora Duncan (1877-1927). Creadora de la dansa moderna, va revolucionar la dansa tradicional aportant un estil propi, innovant tant amb els seus moviments espontanis com amb la indumentària que utilitzava per ballar, túniques lleugeres i vaporoses que deixaven entreveure el cos nu, trencant amb les convencions tradicionals del moment tant a nivell artístic com social. Proposava una nova dansa lliure, inspirada en les escultures greco-romanes.

El llibre presenta les seves memòries, tal i com van ser escrites. Traduïdes al castellà per Luis Calvo.

Més informació:


 L'autora: Isadora Duncan

Isadora Duncan

(San Francisco, 1877- Niça, 1927). Autodidacta incansable, revolucionària i d’esperit lliure, va tenir una vida intensa plena d’alts i baixos, successos tràgics, èxits i fracassos, de grans amistats i moments de solitud. Els últims anys de la seva vida es va retirar a Niça on va escriure la seva autobiografia. El manuscrit el va acabar mesos abans de morir i ens explica la seva vida fins l’any 1921. Es va publicar el mateix any que morí, sense correccions i en anglès (My life). L’obra ha estat traduïda a diversos idiomes.

Abans de morir es trobava escrivint The art of the dance, que va ser publicat al 1928, i també traduït a diferents llengües. S’han fet diversos documentals sobre la seva vida.

 

Altres llibres de l'autora: