Fitxa del llibre en PDF.

Imatge portada llibre - Les modistes d'Auschwitz.

Autora: Lucy Adlington
Editorial: Columna
Any: 2022
Pàgines: 470
ISBN: 9788466428996
Idioma: català


“Creaven roba preciosa justament per a les persones que les menyspreaven com a subversives i subhumanes.”


El llibre:

Explica la història real de vint-i-tres dones i adolescents, la majoria jueves, que enmig de l’horror absolut del camp d’extermini d’Auschwitz-Birkenau van ser seleccionades per confeccionar roba a mida per a les dames de l’alta societat nazi. Les seves habilitats es van convertir en l’única possibilitat per salvar-se de les càmeres de gas. És la història real de les dones que cosien per sobreviure, dones valentes que van unir-se per mantenir-se amb vida. Un taller d’alta costura enmig d’una extrema crueltat que coneixem a través dels testimonis d’algunes supervivents.

Més informació:


 L'autora:

Lucy Adlington

Lucy Adlington (Londres, 1970- ). Escriptora, actriu i historiadora de vestuari, especialitzada en l’època eduardiana i en els anys 40. Col·lecciona roba històrica dels segles XIX i XX, i gestiona l’empresa i blog History Wardrobe.

Va obtenir un màster en Estudis Medievals en la Universitat de York, i ha escrit 7 llibres, sobretot per a públic juvenil, tant de no ficció i novel·les històriques (en referència a la moda, principalment) com de ficció històrica —La cinta vermella—.

Llibres de l’autora a les Biblioteques Públiques de Catalunya (Atena)

Biblioteca del Museu Tèxtil, maig 2023