Fitxa del llibre en PDF.

Imatge portada llibre

Autora: Elizabeth Gaskell
Editorial: Alba
Any: 2005
Pàgines: 541
ISBN: 8484282597
Idioma: castellà


“Empecé a trabajar en la sala de cardado (...) y la pelusa se me metió en los pulmones y me envenenó”


El llibre:

Margaret Hale, una jove del sud d’Anglaterra es veu obligada, per circumstàncies familiars, a traslladar-se al nord, industrial i contaminat. Per a la protagonista, el sud on va néixer simbolitza l’idíl·lic món rural i el nord és brut, rude i violent. A la ciutat coneixerà a John Thornton, amo d’una fàbrica tèxtil. Entre ells hi haurà diferències ideològiques i polítiques ja que Margaret reivindicarà millores pels treballadors i defensarà la lluita obrera.

Novel·la publicada entre 1854 i 1855, per entregues (22), en una revista dirigida per Charles Dickens. L’autora hi reflecteix els conflictes socials i polítics derivats de la revolució industrial a Anglaterra.

Més informació:


 L'autora: Elizabeth Gaskell

Elizabeth Gaskell

Elizabeth Cleghorn Gaskell (Chelsea, 1810 - Hampshire, 1865). Novel·lista i escriptora de relats anglesa, va destacar perquè en les seves novel·les descrivia molt bé les condicions de vida de les classes més humils a l’Anglaterra del segle XIX. Eren un retrat de la societat d’aquell moment.

Començà a escriure al 1845, després de la mort del seu únic fill. L’any 1848 es publicà la seva primera novel·la, Mary Barton, que va tenir molt d’èxit. Coincidint amb això, Charles Dickens li proposà col·laborar al seu diari, publicant així els primers capítols de l’obra Cranford (1853).

 

Altres novel·les de l’autora:
  • Mary Barton (1848)
  • Cranford (1851-3)
  • Ruth (1853)
  • The life of Charlotte Brontë (1857)

 

Llibres de l'autora a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona