Fitxa del llibre en PDF.

Portada llibre La sang de les flors.

Autora: Anita Amirrezvani
Editorial: La Magrana
Any: 2008
Pàgines: 390
ISBN: 9788498671445
Idioma: català


“Aquesta vegada no regalaria la meva catifa. Jo, més que ningú, sabia perfectament quin era el valor de cada nus.”


El llibre:

Novel·la ambientada a la Pèrsia del segle XVII, sota el regnat d'Abbas el Gran, qui va afavorir el desenvolupament de les arts, entre elles la confecció de catifes, una artesania dominada pels homes. És la història d'una noia de 14 anys que, després de la mort del pare, es veu obligada junt a la seva mare a marxar a viure a Isfahan, on treballaran com a criades per al seu oncle, un ric dissenyador de catifes de la cort. La noia, sense dot, no té més remei que acceptar un sigheh, contracte de matrimoni temporal. Amb temps i constància, i gràcies al seu talent en l'art de teixir catifes, lluitarà contra aquesta situació adversa que no li permet prosperar.

Una història fascinant que transporta el lector a un món llunyà i exòtic, transmet tradicions i llegendes del món persa i descriu una societat masclista i autoritària.

Més informació:


 L'autora:

Anita Amirrezvani

Anita Amirrezvani (Teheran, 1961) - Escriptora d'origen iraní però educada de ben petita a Estats Units. Part de la seva família viu a Iran, país al que viatja sovint. Va estudiar Literatura anglesa i ha treballat com a crítica de dansa, publicista i periodista. La sang de les flors va ser la seva primera novel·la, escrita al 2007 i traduïda a 20 idiomes. Al 2012 va escriure la seva segona i darrera novel·la Equal of the Sun, no traduïda encara al català ni castellà. Actualment treballa com a professora al College of the Arts de San Francisco i a la Universitat Estatal de Sonoma.

.

 

Llibres de l'autora a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona