Com que l’edició d’estiu de l’activitat “Collage de records” no es podia celebrar a les instal·lacions del Museu Tèxtil, s’ha realitzat per primera vegada a les sales de la Unitat de Subaguts de l’Hospital Mútua de Terrassa. Això ha comportat que els professionals que hi treballen -doctors, infermeres, auxiliars- han pogut seguir el procés de l’activitat i comprovar la seva magnitud. A més, alguns usuaris que en principi no volien participar, s’han afegit a partir del segon dia, al sentir-se motivats a realitzar el taller.

El Collage és un projecte que realitzem des de l’any 2013 i de forma conjunta, l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa, l’artista visual Irene Pérez Gil i el Museu Tèxtil. Es dirigeix a pacients ingressats i està inclòs en la programació d’activitats dirigides per Silvia Ramos, terapeuta ocupacional.

Imatge activitat, "Collage de Records" estiu 2020.

L’activitat constitueix una iniciativa de dinamització a través de l’expressió artística que pretén treballar les relacions interpersonals i l’estimulació creativa, mitjançant la realització d’un taller amb materials tèxtils. Persegueix també una presa de consciència per part dels malalts de les seves capacitats per aprendre i crear, alhora que es dóna a conèixer el Museu Tèxtil com un recurs públic i cultural per a gaudir-lo com a ciutadans i ciutadanes.

Amb l’acompanyament de l’artista Irene Pérez Gil, es proposa als participants experimentar el que significa un procés creatiu. Per començar, cadascú pensa un record o experiència personal i el plasma en un dibuix esquemàtic amb línies, colors, i paraules o frases. Aquest serà el punt de partida per dissenyar i realitzar un teixit amb teler manual, utilitzant llanes de diverses textures i colors en les quals es poden intercalar textos o imatges sobre paper.

Imatge activitat,

Imatge activitat,

En aquesta edició, que s’ha realitzat excepcionalment a les instal·lacions de Mútua, han estat 11 les persones que han gaudit de les sessions. Des del Museu agraïm a totes elles el seu esforç i la seva dedicació al projecte així com la professionalitat i la il·lusió que demostren en cada edició la terapeuta Sílvia Ramos i l’artista Irene Pérez Gil.

Esperem que el Collage torni ben aviat a les aules del museu!

Imatge activitat,

Imatge activitat,