Els propers dies 8 i 9 de juny es celebrarà la conferència “Collecting Spain Decorative Arts in Britain and Spain” al Victoria & Albert Museum de Londres, organitzada per Lesley Miller i Ana Cabrera.

A Gran Bretanya, l’art espanyol es va començar a considerar i a col·leccionar des del segle XVII. A través de les conferències proposades es descobrirà la influència de l’art hispànic en els museus britànics i viceversa, i com es van formar les col·leccions d’arts decoratives des de les dues perspectives, britànica i espanyola. Hi participaran especialistes en ceràmica, teixits, mobiliari, metalls, escultura i moda del V&A i de diferents museus espanyols.

Des del CDMT, Sílvia Carbonell ha estat convidada a fer la comunicació “Textile collecting in Catalonia,” en la qual farà un repàs pels inicis del col·leccionisme i la creació dels principals museus tèxtils catalans. Per assistir a les conferències cal inscripció prèvia:  https://www.vam.ac.uk/whatson/. Més informació a scarbonell@cdmt.cat/ 93 731 52 02.