Ja teniu disponible un nou número de la revista Datatèxtil digital, que us podeu descarregar aquí.

En aquesta ocasió hi podeu trobar articles molt variats que van des de les darreres tecnologies, com el text “Textures digitals” signat per Francesca Piñol i Sílvia Ventosa, que ens acosta a les noves creacions fetes amb un teler jacquard digital,  fins a l’estudi dels sastres i brodadors de Felip IV del doctorand Álvaro Romero González, de la Universitat de Castilla-La Mancha.

Bárbara Rosillo ens fa una revisió dels teixits i les modes del segle XVIII a partir de l’anàlisi de diferents protocols, com els de Sevilla, d’entre 1700 i 1800, on revisa cartes de dots i inventaris post-mortem.

Seguint amb la moda, Laura Casal fa una aproximació a la col·lecció del Museu d’Història de Sabadell, que conserva un nombre important de peces d’indumentària, procedent de diverses donacions particulars i on es poden veure peces de diferents modistes de referència.

Com en els darrers números que hem publicat, també es presenten un parell d’articles molt ben documentats dedicats al món de la punta: “Notes sobre punta al coixí catalana segons la radiografia de la revista Nuevo Mundo durant els inicis de la Primera Guerra Mundial (1914-1915), escrit per Joan Ramon Farré, i “Cent anys d’una exposició. A la recerca d’unes puntes perdudes”, de l’historiador de l’art Joan Miquel Llodrà.

El darrer article està dedicat al Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil Contemporani de Sant Cugat, signat per Andrés Dengra. Es tracta d’una nova aposta política que, per tal de millorar la visibilitat del tapís a la ciutat de Sant Cugat del Vallès, ha decidit obrir a Cal Quitèria, una casa pairal, aquest nou centre.

Dues ressenyes tanquen la revista: la subhasta de vestits d’alta costura i accessoris de Catherine Deneuve dissenyats per Yves Saint-Laurent, escrita per Joan Miquel Llodrà, i la inauguració  de les noves sales del Museu de l’Estampació de Premià de Mar, a càrrec d’Assumpta Dangla.

La revista Datatèxtil ha estat possible gràcies als museus que formen part de la Xarxa de Museus Tèxtils de Catalunya: Museu Tèxtil de Terrassa, Museu de l’Estampació de Premià de Mar, Museu d’Arenys de Mar, Museu del Disseny de Barcelona, Can Marfà-Gènere de Punt.Museu de Mataró, Museus de Sant Cugat, Museu d’Història de Sabadell i Museu Episcopal de Vic.