Programa d’activitats al Museu Tèxtil

(14/5/2022 de 18:00 a 24:00 h)

Enguany l’ICOM proposa celebrar el Dia Internacional dels Museus sota el lema “El poder dels museus” i motiva a organitzar activitats i jornades presencials entre dissabte 14 i diumenge 22 de maig. Els museus tenen el poder de provocar canvis positius en les seves comunitats des de tres punts de vista: treballant per a la sostenibilitat del planeta, potenciant la innovació en la digitalització i l’accessibilitat i construint comunitat a través de l’educació.

En aquest marc internacional, el Museu Tèxtil ha programat tot un seguit d’activitats gratuïtes i obertes a tots els públics que tindran lloc durant la tarda i nit del dissabte 14 de maig, en l’anomenada “Nit dels Museus”.

Entre les 18:00 i les 24:00 hores, les portes del Museu seran obertes i es podrà participar a visites guiades, un taller i un espectacle de dansa, activitats que us presentem a continuació:

  • De 18.00 a 24.00 h - Portes obertes

Entrada lliure a les exposicions “Un museu, mil trames” , “Moda, art i feminitat” de Carmen Valverde i Lola Raya, “Mieses” de Mariona Cañadas i Pedro Murúa.

No us perdeu les novetats exhibides: vestit de nit, dins el projecte “Museus i Liceu, una història compartida”“Espai Blanxart”, dedicat a l’enginyer,  investigador i musicòleg.

Imatge "Dia Internacional dels Museus 2022"

  • De 19.00 a 21.00 h - Taller de teixir un tapís creatiu amb materials reciclats, a càrrec del grup de dones del projecte “Teixint vivències, teixint emocions” (Terrassa).

Amb elles podreu elaborar, en un teler de fusta, un teixit creatiu amb materials tèxtils diversos i reciclats. Us agrairem que porteu samarretes, texans o paraigües vells per reciclar.

El taller és tant per a adults com per a nens i nenes acompanyats a partir de 5 anys. Recomanem inscripció prèvia al següent formulari o bé al 93 731 52 02.

Imatge detall - Taller de teixit creatiu

  • De 19.00 a 21.00 h, cada hora en punt - Visites comentades

Visita al taller de restauració tèxtil. Descobriu aquest espai del Museu, poques vegades obert al públic general. Amb la presència de la restauradora que mostrarà tècniques i processos de treball mentre dialoga amb el públic assistent.

Visita comentada amb la conservadora, a l’exposició “Un museu, mil trames”, on podreu gaudir d’un recorregut per la història del Museu Tèxtil a partir de les peces més valuoses i impactants que conservem: teixits, indumentària, complements, mostraris, llibres i revistes, etc.

Cada visita tindrà una durada de 45’. Cal recollir tiquet d’entrada a la recepció del Museu, a partir de les 18.00 h (màxim 4 entrades per persona). Places limitades d’acord a l’aforament dels espais.

Imatge detall exposició “Un museu, mil trames”

Imatge visita taller de restauració

  • A les 22.00 h - Espectacle de dansa contemporània “UNRAVEL”, a càrrec del ballarí Àngel Duran.

Una peça que qüestiona la dicotomia entre modernització i deshumanització, entre l’automatisme de les accions i el comportament humà. En aquest projecte s’exposa la fragilitat humana, desteixint la memòria col·lectiva d’una generació, de la qual som hereus, com el fil perfectament trenat format per mil fibres de cotó.

Entrada lliure, places limitades a l’aforament de la sala.

Imatge espectacle de dansa “Unravel”

I durant el Dia Internacional dels Museus 2022 (18 de maig) obrim les portes i us convidem a gaudir de les exposicions recentment inaugurades a l’Espai Zero i a la 2a planta. Us hi esperem!

Imatge detall exposició - “Mieses”

Imatge detall exposició “Moda, art i feminitat”