Aquest any el lema que ha marcat l’ICOM pel Dia Internacional dels Museus (18 de maig) és "Museus  per l’educació i la investigació" i la data coincideix amb la celebració de la Nit dels Museus. En motiu d’aquesta celebració, el Museu Tèxtil obrim portes el dissabte de 18 a 24 h (última entrada a les 23:30 h). Les exposicions que es poden visitar són:

  • "L'ull de l'agulla": mostra de fotografies de moda de Manuel Outumuro.
  • "Un museu, mil trames modernistes": exposició inaugurada amb motiu de la Fira Modernista de Terrassa, amb patrimoni modernista de les nostres col·leccions i amb l'espai "ModA#isme" on s'exhibeixen creacions d'alumnes de diversos centres d'art, disseny i moda que han reinterpretat el Modernisme des de la seva mirada actual.
  • "La Fira Modernista i els seus fotògrafs": exposició amb instantànies capturades en les darreres edicions de la Fira Modernista de Terrassa.

Durant la Nit, podeu participar de les següents activitats:

  • “El traç del fil”: taller de brodat sobre fotografies de Manuel Outumuro, a càrrec de Rita Chaos. Activitat d’iniciació per a públic adult. Sessions a les 19:00 i 20:00 h. Es recomana inscripció prèvia a: inscripcions@cdmt.cat. Places limitades.

  • Presentacions dels treballs artístics escolars exposats a l’espai “ModA#isme”: a càrrec d’alumnes de les escoles participants del projecte realitzat en col·laboració amb el Museu Tèxtil durant el curs 23/24. De 19:00 a 21:00 h: Laia C. Andreu (ESDI-EFPA), Institut Terrassa, Ainhoa Sierra (Escola Illa), EAD Sant Cugat. Entrada lliure.

  • Visita comentada al taller de restauració tèxtil: obrim aquest espai del Museu, poques vegades accessible al públic general. La restauradora mostrarà tècniques i procediments de treball específics. Visites a les 19:00, 20:00 h i 22:00 h. No es reserven entrades, cal recollir tiquet a la recepció del museu el mateix dia, a partir de les 18.00 h (màxim 3 entrades per persona). Places limitades.

  • “De fil a filles”, espectacle de teatre físic a càrrec de la Cia. La Tejida, que parla del teixit i el mon tèxtil, de les transmissions intergeneracionals, dels vincles i la memòria. A les 21:00 h. Durada: 30’. Entrada lliure. Aforament limitat.

Per a més informació, visiteu el lloc www.cdmt.cat o bé contacteu al 93 731 52 02.