El Museu Tèxtil programa periòdicament activitats lúdiques i formatives per a adults:

• Propostes en diumenge. Són de caire divulgatiu i giren al voltant de les exposicions temporals: visites comentades, generals o monogràfiques, tertúlies o tallers amb experts. Sempre partint del teixit però enfocant des de diversos angles: la història dels teixits i la indumentària, la tècnica, la conservació, restauració o documentació del patrimoni, el disseny i l’art tèxtil, entre d’altres.

• Tardes de dimarts i dijous. Entre setmana i de tarda programem activitats temporals que sorgeixen a partir de l’interès d’artistes tèxtils i col·laboradors i que són obertes a qualsevol persona adulta interessada.

Dins d’aquestes propostes destaca el cicle “Tarda amb l’artista...” que pretén acostar l’obra i el procés artístic dels creadors que exposen el seu art tèxtil a la sala Espai Zero del museu.

També el club de lectura Fil per randa es reuneix en dijous alterns amb les tertúlies sobre lectures vinculades al món tèxtil i amb sortides complementàries.

• Formacions especialitzades. Anualment realitzem cursos per a aprendre a confeccionar un conjunt d’indumentària modernista. Afegit a aquest curs s’organitzen altres formacions monogràfiques com el taller de barrets o el curs avançat d’estudi de patrons, teixits i siluetes modernistes.

A més, oferim esporàdicament altres formacions especialitzades com poden ser els cursos sobre tècniques tèxtils, reconeixement de teixits o història de la moda, per exemple.

• “Viu en directe....” és una nova experiència al museu. Acompanyats de la conservadora i en grup molt reduït, els participants es poden endinsar en temes relacionats amb la moda, el tèxtil, la indústria, les tendències i com van evolucionar al llarg de la història. Es combina una part teòrica amb la pràctica directa sobre peces úniques de les col·leccions que no s’exhibeixen i amb les quals es pot interactuar.

La Fira Modernista de Terrassa, la Diada i Nit dels Museus, les Jornades Europees de Patrimoni, la Setmana del Patrimoni Industrial o la Festa major de Terrassa són ocasions anuals que motiven activitats diverses al voltant del tèxtil i per a tots els públics.

Consulteu el detall de cada proposta a la nostra agenda d'activitats.

activitats per adults