Dossier per al mestre

Dossier per al mestre

Alguns tallers escolars del Museu Tèxtil tenen associat un dossier per al mestre on hi trobareu una descripció acurada dels procediments i dels continguts de cada activitat, més una pàgina de propostes diverses que es poden realitzar a l’aula abans i després de la vostra visita al Museu Tèxtil. Podeu descarregar-vos els dossiers didàctics aquí sota: 

 

 

 

Demaneu informació a: auladidactica@cdmt.cat


segueix el fil

Materials de suport

El Museu Tèxtil compta amb un seguit de materials de suport i pedagògics sobre l’àmbit del tèxtil, que permeten complementar i aprofundir diversos temes vinculats als continguts curriculars d’educació primària, ESO, batxillerat i cicles formatius.

A més dels recursos disponibles a la biblioteca, el Museu Tèxtil ofereix materials en préstec (matèries primeres, teixits, fitxes per a treballar a l’aula, material gràfic de suport, etc.)

Demaneu informació a: auladidactica@cdmt.cat

on surt el fil

Maleta didàctica Segueix el fil

Amb aquesta maleta didàctica, disponible en préstec, els més menuts (fins a 6 anys) aprenen d’una manera senzilla, pràctica i divertida, el procés tèxtil i de confecció d’una peça d’indumentària. Descobreixen d’on surt el fil, què és un teixit i com es fa. Poden jugar amb reproduccions de teixits del museu i identificar diverses peces d’indumentària. 

Demaneu informació a: auladidactica@cdmt.cat

de 21 boto

De 21 botó, vestir-se al s. XVIII

Aquest llibre està pensat perquè els nens i les nenes a partir de 8 anys puguin aprendre, de forma amena, com vestien els homes i les dones del s. XVIII, com eren els teixits d’aquella època i com es confeccionaven els vestits. Està il·lustrat amb dibuixos, quadres i fotografies de peces del Museu Tèxtil. La publicació De 21 botó és fruit del taller Vestits de museu, que el Museu Tèxtil ofereix a les escoles des de 2003, amb una gran acceptació per part de mestres i alumnes. Aquesta experiència didàctica parteix de la reproducció de peces originals del segle XVIII, amb les quals els alumnes poden vestir-se. D’aquesta manera aprenen alguns aspectes de la societat d’aquella època i les diferències entre indumentària del passat i del present. 

Podeu adquirir un exemplar del llibre de forma gratuïta. Demaneu-lo a: auladidactica@cdmt.cat