Amb motiu de la XVI Fira Modernista de Terrassa presentem una nova mostra de documents singulars a la biblioteca del CDMT.

L’edició d’aquest any està dedicada a la cuina modernista, per aquest motiu el contingut dels documents exposats guarda relació amb aquesta temàtica.

Us mostrem documents on s’hi poden veure algunes peces tèxtils utilitzades en aquest espai de la llar com són estovalles, tovallons i davantals, i també alguns brodats amb motius fruiters.

La documentació que s’hi exposa data entre 1889 i 1916 i correspon principalment a revistes de moda que incloïen seccions dedicades a les labors i a la roba per a la llar, amb dibuixos per a brodats, i també a un catàleg dels grans magatzems El Louvre de París dedicat a la roba blanca.

  1. La estación: periódico para señoras. [Barcelona : s.n.], 1889. Núm. 7, pàg. 146-147.

- Sanefa amb motiu fruiter (p. 146)

- Davantal de seda ratllada (p. 146)

- Tovalló per al te amb brodat a punt de creu (p. 147)

  1. El eco de la moda: revista semanal de modas labores, economía doméstica y educación moral femenina. Barcelona : [s.n.], 1916. Núm. 39, pàg. 6.

- Dibuix per a brodat. Davantal per al te, decorat amb brodat anglès, per nena.

  1. Au Louvre : blanc. París : Grands magasins du Louvre, 1914.

Catàleg dels grans magatzems El Louvre de París, dedicat a la roba blanca.

- Jocs de taula

  1. Au Louvre : blanc. París : Grands magasins du Louvre, 1914.

Catàleg dels grans magatzems El Louvre de París, dedicat a la roba blanca.

- Objectes de metall platejat (coberts, tasses, teteres, paneres...)

  1. Modas y pasatiempos : revista ilustrada recreativa, guía para la confección de trajes de moda, ropa blanca y labores manuales. [S.l. : s.n.], 1915.

- Davantal de decoració, brodat a l’estil de “Richelieu” (p. 220)

- Detall de tira brodada en bastista sobre tul, amb motius fruiters (p. 221)

La publicació La estación: periódico para señoras pot consultar-se en format digital a la nostra col·lecció en línia Fons bibliogràfic del segle XIX, dins la Memòria Digital de Catalunya.

La mostra es podrà veure a la biblioteca del CDMT de dilluns a divendres de 9.30 a 14.00h., i també les tardes de dijous de 16.00 a 19.00h., fins a mitjans de juliol.