Aquest any 2016 al CDMT hem seguit incrementant les adquisicions amb una sèrie de donacions tan rellevants com la de la colorteca de l’empresa centenària de tints “Herederos de Salvador Segura”. Aquests mostraris passen a ampliar l’arxiu de mostraris tèxtils industrials del nostre fons i consolida el nostre interès en conservar el patrimoni tèxtil de la ciutat.

Una altra donació de gran valor és la col·lecció de dibuixos per a brodats de la casa barcelonina Alfredo Sivilla. Reuneix més de 5.800 dibuixos originals i calcs d’aquesta casa especialitzada en llenceria i brodats que va dissenyar peces d’alta costura (bates i pijames) inspirades en Coco Chanel i altres grans dissenyadors. A mitjans del segle XX, Casa Sivilla era proveïdora de la família Kent, Grace Kelly o la reina Fabiola de Bèlgica a qui van confeccionar el seu aixovar de núvia. A aquesta donació se suma la de Núria Alibés, que a través de l’empresa Alibés Vilarrúbias va vendre dibuixos per a brodats a tot l’estat espanyol i que, i juntament amb la de Casa Sivilla esdevenen una mostra del disseny català en aquest camp, del que pràcticament no se’n conservaven peces.

També hem rebut un interessant vestit de núvia modernista -en llana i de color negre- que pertanyia a la terrassenca Mercè Puig Llonch, casada amb Francesc Trullàs, i germana de Rosa, coneguda música compositora.

Seguint amb el Modernisme tèxtil -patrimoni que anem augmentant des de 2001- hem incrementat les nostres col·leccions amb dos conjunts de cortinatges de vellut i un de seda que havien estat fets a mida per la casa de l’arquitecte Jeroni Granell, al carrer Iradier de Barcelona.

Totes aquestes importants donacions ja han passat pel procés de conservació preventiva, registre i estan en fase de fotografiat per incorporar a la base de dades on-line Imatex, per tal d’oferir-les públicament a tots els que hi estiguin interessats.