Entre els anys setanta i vuitanta del segle XX, el que llavors era Museu Provincial Tèxtil va programar nombroses exposicions individuals i col·lectives d’artistes relacionats amb l’Escola Catalana de Tapís, sorgida al voltant de la Fàbrica Aymat de Sant Cugat. Com a conseqüència d’aquesta relació, entre 1976 i 1987 el museu va rebre en donació un total d’onze obres de diversos artistes: Josep Grau Garriga, Josep Royo, Carles Delclaux, Aurèlia Muñoz, Dolors Oromí, M. Assumpció Raventós, Teresa M. Parés, Mercè Diogène, Lliberata Mas, Francine Lambert i Marga Ximènez.

Conscient de la seva vàlua per a la història de l’art català, el CDMT ha tingut cura de conservar aquestes peces tot i que en els darrers anys no s’han pogut exposar tant per raons d’espai com de temàtica. Per aquest motiu, des del moment en que el Museu de Sant Cugat va manifestar el seu interès per incorporar-les al projecte del Museu del Tapís Contemporani, el CDMT va considerar que el nou museu -situat a la mateixa Casa Aymat- era el context més apropiat per a les peces.

Gràcies a un acord específic de col·laboració, les obres ja són a Sant Cugat i formaran part de la mostra que el Museu del Tapís Contemporani està preparant, i que inaugurarà el proper 26 de juny.