Com a novetat d’aquest curs, el Centre de Documentació i Museu Tèxtil aposta per realitzar alguns dels seus tallers a les escoles. Els monitors es desplaçaran fins als centres amb els materials necessaris per portar a terme els tallers que els docents escullin, segon l’oferta. Amb aquesta nova proposta el CDMT vol facilitar l’accés d’alumnes i mestres a les seves activitats didàctiques sobre el món del tèxtil.

D’altra banda, a l’oferta de tallers per al curs 2013-14 que proposa el Centre de Documentació s’inclouen tres activitats noves.

Amb Com vestia en Tutankamon?, els nens i nenes descobriran la indumentària que portaven els egipcis a l’època faraònica; i amb Com vestíem fa 100 anys?, coneixeran la indumentària masculina, femenina i infantil d’estil modernista. Ambdós tallers estan destinats a Educació Primària.

imatge taller com vestia en Tutankamon

El CDMT també presenta un nou taller específic: Guarneix un barret modernista. Amb aquesta proposta, a més de dissenyar un barret tenint en compte les característiques estilístiques de principis del segle XX, els nois i noies descobriran el context històric i estètic del modernisme i les principals característiques dels barrets femenins i masculins de l’època. Aquesta proposta està destinada a ESO, batxillerats i cicles formatius, escoles tèxtils i d’adults.

imatge taller guarneix barret modernista

El Centre de Documentació compta amb una oferta de tallers que inclou tots els nivells educatius i proposa un tractament d’abast molt ample sobre del món del tèxtil, amb diverses temàtiques: el procés d’obtenció de matèries primeres i la producció tèxtil, la indumentària històrica, els tints, el reciclatge, i les propostes a mida.

Si voleu més informació sobre la nostra oferta de tallers podeu consultar el següent enllaç:
Tallers del CDMT curs 2013/14