El Museu Tèxtil ha prestat una de les peces icòniques (CDMT, reg. 15471) de l’exposició Manuel Pertegaz (Olba, Terol, 1918-Barcelona, 2014) que es presenta actualment a la Sala Canal de Isabel II de Madrid. La peça, donació de la senyora Eliane F. Marchal, que la utilitzava com a bata de rebre a casa, està confeccionada en glacé de seda de color turquesa, amb escot de pic i oberta per davant, on es corda amb tres llaçades del mateix teixit. La bata està formada per canesú i tres franges frunzides, que guanyen vol i amplada progressivament. Les mànigues, llargues per sota del colze, també són frunzides. Un exemplar idèntic vestit per l’actriu Suzy Parker es va publicar a l’edició anglesa de Vogue l’any 1954. Un dels comissaris de l’exposició l’ha triat com una de les més representatives del treball artesà i meticulós de Pertegaz.

A la retrospectiva es poden veure més d’una cinquantena de peces que ens donen a conèixer la vida i trajectòria professional d’un dels grans mestres de la moda espanyola, essent la peça del CDMT una de les més antigues.

Suzy Parker. Henry Clarke, Vogue UK 1954.

L’exposició, comissariada per Amàlia Descalzo i Raúl Marina es podrà visitar fins el dia 12 de novembre. Entrada gratuïta. Podeu descarregar-vos el fulletó desde el següent enllaç.