Entre les múltiples obres del polifacètic i controvertit artista belga Jan Fabre, tenen especial interès les que ha treballat amb èlitres d’escarabat. Amb milers d’aquests elements (per a la seva intervenció “Heavens of Delight” la nota de premsa indicava 1,6 milions) ha creat obres que, en diferents mides i formats, criden la nostra atenció.

Però ell no va ser el primer en quedar fascinat per la bellesa d’aquestes ales irisades.  A l’Índia i a Indonesia, les utilitzen des de temps immemorials per decorar els teixits destinats a indumentària de gala. Al CDMT conservem diversos teixits brodats amb aquest material, us deixem l’enllaç per si els voleu gaudir amb nosaltres: Acceso a Imatex

Entre las múltiples y controvertidas obres del polifacético artista belga Jan Fabre, tienen especial interés las que realizado con élitros de escarabajo. Con miles de estos elementos (para su intervención “Heavens of Delight” la nota de prensa hablaba de 1,6 millones) ha creado obras de distintos formatos y medidas que despiertan nuestra atención.

Pero él no fue el primero en quedar fascinado por la belleza de estas alas irisadas. En India e Indonesia, las vienen utilizando desde tiempos inmemoriales para decorar los tejidos destinados a indumentaria de gala. En el CDMT conservamos diversos tejidos bordados con este material, os dejamos el enlace por si queréis verlos:

http://imatex.cdmt.es/_cat/fitxa_cerca_resultats.aspx?mt=8hPtlQybr9IK0J0OtoW4LZEovcbN4%2feqSZ5Tp6J9SxE%3d&i=1