Es calcula que actualment un 10% de la població mundial pateix alguna discapacitat de tipus físic, mental o sensorial. L’any 1992 Nacions Unides va fixar el 3 de desembre com el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. La diada va néixer amb l’objectiu de sensibilitzar l’opinió pública i fomentar la integració social d’aquestes persones tot promovent la igualtat d’oportunitats.

El CDMT cada any es suma a aquesta diada oferint activitats accessibles al públic discapacitat per tal de què pugui gaudir amb normalitat de les nostres exposicions, tallers i propostes relacionades amb el patrimoni tèxtil.

En aquest context hem convidat aquests dies diversos grups i ens estan visitant alumnes de l’Escola d’Educació Especial Fàtima. Els nens i nenes d’aquest centre visiten i experimenten sensorialment amb la instal·lació “defilo atmosfera” de l’artista tèxtil Filomena Menacho que ocupa la sala d’exposicions del 2n pis.

D’altra banda, ja en cap de setmana, oferim dues visites comentades a les quals es poden sumar persones amb discapacitat visual. La mateixa artista Filomena Menacho acompanyarà aquests visitants i explicarà la seva mostra. Després, una tècnica del CDMT els presentarà les peces de l’exposició semi permanent “Retalls d’ahir i d’avui”. Això últim és possible gràcies als mòduls de “La mirada tàctil” que estan incorporats al llarg de la sala i que permeten aproximar-se al discurs de la mostra a persones sordes i cegues. Es tracta d’un recurs accessible desenvolupat per la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona.