La investigadora Carmen Lucini i el seu equip han estat al CDMT entre els dies 12 i 14 de gener per acabar l’estudi de diverses peces d’indumentària de la col·lecció Tolosa, que han dut a terme des de 2014. En aquesta darrera campanya han tret el patró de quatre vestits de finals del segle XIX i inicis del segle XX i n’han fet la documentació.

Gràcies a aquesta recerca podrem ampliar la monografia “Bodyteca històrica. Una investigació morfològica al servei de les col·leccions d’indumentària” amb les il·lustracions dels patrons de set vestits representatius que segueixen una línia cronològica des del segle XVIII al XX. Alhora, afegirem una introducció sobre el col·leccionista Lluís Tolosa Giralt (1905-1972) i un estudi tècnic de les peces.

La monografia, publicada el 2013, es pot adquirir a través de la web del CDMT o al mateix museu (22€). La nova edició ampliada està prevista per finals de 2016. Ja us mantindrem informats.La investigadora Carmen Lucini y su equipo han estado el CDMT entre los días 12 y 14 de enero para terminar el estudio de varias piezas de indumentaria de la colección Tolosa, que han llevado a cabo desde 2014. En esta última campaña han sacado el patrón de cuatro vestidos de finales del siglo XIX e inicios del siglo XX y han hecho la documentación.