Carregant Esdeveniments

Nova exposició a l’Espai Zero. Visita lliure i gratuïta per a tots els públics. Aforament controlat.

"CALIBRACIONS_en la cruïlla entre text/tèxtil, imatge i so en temps de pandèmia", és una proposta de l'artista Irene Pérez.

 

calibrar _ verb transitiu

1- Medir el calibre o diàmetre d’un objecte cilíndric.

2- Donar a un objecte cilíndric el calibre o diàmetre que li correspon.

3- Examinar amb atenció certa cosa no material per a determinar les seves dimensions o la seva justa mesura.

4- Establir una correspondència entre unes magnituds escollides com a patrons i unes altres magnituds a avaluar; mesurar.

 

Els museus són contenidors d’història i d’històries.

Les reserves, aquests espais interiors que són el cor, el nucli del Museu Tèxtil, estan plenes de teixits que han esdevingut la trama (i l’ordit) d’inombrables moments al llarg del temps, configurant el que som.

La història, però, es compon d'una diversitat de relats, cada persona, cada vivència és un món per si mateix i que alhora es toca amb d’altres.

El projecte CALIBRACIONS_en la cruïla entre text/tèxtil, imatge i so en temps de pandèmia sorgeix a partir d’un moment indubtablement històric i ple d’històries.

Les obres creades per l’artista Irene Pérez per aquesta exposició, neixen en temps de i a arran del període de confinament esdevingut entre els mesos de març i maig de l’any 2020 i s’allarguen en el temps navegant la situació de pandèmia. D’aquesta manera, durant aquest període el llenguatge, escrit i parlat, els teixits, de carn i de fil, i la tecnologia a través de la imatge i el so, esdevenen els protagonistes de la gestió de les relacions humanes.

És durant aquest període, especialment el del confinament però també el posterior, que la preocupació per la salut física i la fragilitat i cura de la salut mental a través de la mediació tecnològica de les relacions humanes, esdevé la font d’exploració per al projecte CALIBRACIONS.

Les obres que trobareu a l’Espai Zero del Museu Tèxtil són un intent de plasmar una experiència per a la qual encara no tenim un llenguatge adequat. És per això que l'artista utilitza una diversitat de medis en un intent, potser fútil, d’entendre i situar allò succeït. Text, poesia i narrativa. Imatge, fotografia, objecte tèxtil. So, paraula i música. Tot plegat una temptativa que sorgeix de la necessitat de determinar la nova mesura de tot; de (re)calibrar(nos).

Col·laboren en el projecte a través d’obres sonores Jesús Jeleton, Rosa Pérez i AlexR.

L’exposició es podrà visitar fins el 25 de juliol. Per a més informació, contacteu amb: auladidactica@cdmt.cat / 93 731 52 02.