Carregant Esdeveniments

ATENCIÓ: places exhaurides.

 

Activitat de pagament amb inscripció presencial al Museu o bé a partir del següent formulari (actiu des del 4 de novembre). Places limitades.

Us oferim un curs que té per objectiu conèixer, a través de llibres de patronatge d’època modernista i peces originals, com es confeccionava la indumentària femenina d’entre 1890 i 1914. A més de la part teòrica, hi haurà una part pràctica on es realitzaran algunes transformacions i es resoldran dubtes de costura. Durant el curs no s’ensenyarà a fer patrons base. És necessari tenir-ne coneixements perquè es demanarà que es portin patrons base fets de cos, màniga i faldilla, per poder treballar sobre ells a classe.

A cada sessió  s’analitzarà com eren els patrons d’època modernista i com es transformaven per tal d’obtenir, per exemple, una màniga de tipus pernil o un cos sense costures laterals. Posteriorment, es realitzarà una pràctica a l’aula on cada alumne podrà realitzar alguns dels processos explicats. També podrem observar, directament sobre peces del fons del museu, com està aplicat aquest patronatge i com estan confeccionades les peces.

Un cop conegut el patronatge, cada alumne podrà realitzar a casa els patrons que més li agradin i tallar les peces. Durant la sessió següent es reservarà un temps per resoldre dubtes de confecció que hagin sorgit a casa tot i que no es farà el seguiment complert de la confecció d'un vestit o conjunt.

El curs serà impartit per Mercè López i està destinat a patronistes i professionals del món de la moda i el vestuari, estudiants de disseny de moda i persones aficionades que compleixin el requisit abans esmentat (saber fer un patró base).

Trobareu aquí el calendari i el programa de les sessions del curs. Admetem inscripcions fins el 15 de desembre o bé fins a l’esgotament de les places disponibles. Més informació a inscripcions@cdmt.cat/93 731 52 02.