Carregant Esdeveniments

Activitat de pagament amb inscripció prèvia fins el dijous anterior a: inscripcions@cdmt.cat / 93 731 52 02. Places limitades.

Us oferim una tercera visita a “Decòrum. Vestir la casa per a l’ocasió” comentada per Mónica Piera, la pròpia comissària de la mostra. L’exposició proposa un recorregut per la història dels interiors domèstics mostrant el paper que s’ha atorgat als teixits i als mobles com a signes de distinció. Aquestes produccions es revelen testimonis del seu context social, econòmic i comercial i ens ajuden a entendre la manera de viure i rebre en cada moment, des de l’edat mitjana fins a l’actualitat.

Teixits històrics mai exposats del fons del Museu Tèxtil es mostren al costat de mobles, molts inèdits, procedents de diverses col·leccions públiques i privades. S’aborda el tema de les matèries, l’evolució i complexitat tècnica d’aquestes manufactures i es presenten tres tipologies de moble que al llarg dels segles s’han ideat per guardar teixits. També proposa qüestions per a pensar-hi: Què és per a tu casa teva? Prestes atenció a la decoració, els mobles i els detalls? Et planteges que la teva llar és el mirall de la teva personalitat?

Per a més informació, contacteu amb: auladidactica@cdmt.cat / 93 731 52 02.