Carregant Esdeveniments

Activitat gratuïta per a públic adult. Places limitades a l'aforament de la sala.

Una nova proposta expositiva a la sala del 2n pis del museu. Es tracta d'un conjunt de 30 pintures treballades directament sobre tela amb oli i acrílic de la reconeguda pintora Carmen Valverde. Les trobareu penjades a les parets i del sostre de l'espai expositiu, mostrant dones i homes estereotipats i maquillats. Color i extravagància que contrasten amb l’obra de la dissenyadora Lola Raya, que presenta les seves col·leccions de vestits i peces de roba confeccionades en cànem i pintades a mà. Una moda sostenible, senzilla i artesana, que fusiona art i moda.

Les artistes pretenen conscienciar sobre la contaminació originada per la indústria tèxtil i el seu impacte sobre el planeta, parlar de la problemàtica de l'explotació econòmica i social als països desfavorits que treballen entorn de la indústria tèxtil i donar a conèixer la possibilitat de capgirar aquesta realitat, presentant una alternativa que ja és una realitat en la moda sostenible, feta amb material orgànic i respectuosa amb el planeta.

Carmen Valverde és una pintora autodidacta que ha participat en nombroses exposicions individuals i col·lectives amb les seves col·leccions "Gent del món", "Acromies", "Expressions" i "Assaigs". Té obra en col·leccions permanents de coneguts museus espanyols, diverses esglésies castellanes i andaluses i en fons artístics de diverses caixes d'estalvis i ajuntaments.

Lola Raya inicia els seus estudis professionals en disseny de moda, confecció i patró industrial. A partir de 2014 es centra d'una manera més professional en l'art i s'identifica com a pastelista. Ha realitzat diverses exposicions en els darrers anys: hi destaquen "Thiancoumalal"  i "Vida i essència". Decideix també emprendre dins la slow fashion amb la firma “Lola Raya” on fusiona moda conscient, pintura i música (BSO Thiancoumalal).

L'exposició es podrà visitar fins al pròxim 30 de juny. Per a més informació, contacteu amb auladidactica@cdmt.cat / 93 731 52 02.