Carregant Esdeveniments

Obrim avui una nova mostra a l'Espai Zero amb peces tèxtils de Rosa Rodríguez que narren el recorregut temporal i experiencial que fa un teixit en ser col·locat en un entorn concret, un arbre.

Les obres exposades pertanyen a la sèrie "Cal·ligrafia d'una Pomera", vinculada amb la intervenció tèxtil "Envolvere 02" duta a terme per l'artista entre 2001 i 2009. En aquest treball va triar un teixit de blonda de polièster que emplaçà en un entorn natural on el protagonista principal era una pomera i on va romandre durant nou anys. Un cop recuperat el teixit, el va fixar en un llenç blanc sense manipular-ne la forma. En paraules de l'artista: "El teixit torna llavors a la seva condició artificial, queda novament atrapat i tancat en l'etern, com a objecte de museu, inalterable, encara que potser li falti, només, la vida."

Rosa Rodríguez va néixer a Barcelona; es formà en disseny de moda a EATM/Southampton i de forma autodidacta en arts visuals iniciant una sèrie d'intervencions tèxtils en entorns naturals. Va treballar durant uns anys a Perú i a Mèxic i, posteriorment, tornà a Barcelona per seguir els seus estudis a l'Escola Massana. Actualment treballa al Centre Tecnològic de Catalunya, dins el Departament de Tèxtils Funcionals d'Eurecat.

L'entrada a l'activitat és lliure i gratuïta. Més informació a: auladidactica@cdmt.cat/ 93 731 52 02.