Carregant Esdeveniments

Activitat gratuïta per a públic adult. Entrada lliure, places limitades a l’aforament de la sala.

"A single thread" és la proposta expositiva de l'artista Núria Benet que inclou una sèrie de peces en les quals l'element comú és un fil vermell. A single thread és també el títol original del llibre de Tracy Chevalier que s'ha traduït com Las mujeres de Winchester. Aquest llibre, juntament amb Passamaneria de Pruden Panadès, s'ha inclòs al projecte Dones impertinents en la seva segona fase, en col·laboració amb el Museu Tèxtil i el seu Club de lectura Fil per randa.

Es presenta a l'Espai Zero la peça Dones impertinents, que actualment mesura dotze metres de llarg i que es situa sospesa a la part central de la sala. Deu llibres teixits formen part d'aquesta obra, oferint una lectura molt diferent. Al llarg de la història i encara ara, s’han fet callar moltes veus de dones perquè no eren pertinents. La Núria dedica aquest projecte a totes aquelles dones que en algun moment de la seva vida han estat titllades d'impertinents i manifesta que gràcies a totes elles avancem cap a una societat més sana i més justa. Acompanyant l'obra es mostra el procés creatiu d'aquesta, així com els llibres que en formen part.

També integra l'exposició i de forma inèdita, el conjunt de cinc peces tèxtils de gran format que constitueixen la instal·lació "Fil per randa", en honor al Club de lectura que així s'anomena, i que han estat produïdes gràcies a la línia d'ajuts Terrassa Crea del Servei de Cultura de l'Ajuntament de Terrassa. Cada una d'elles mostra la imatge d'una participant dels tallers realitzats al Museu Tèxtil, ocupant diferents espais triats amb molta cura i que esdevenen les protagonistes de la sessió fotogràfica que l'Eva Carasol va fer al mNACTEC.

El catàleg de l'exposició, escrit per l'artista, constitueix una peça més de la mostra, en el que narra i dona la seva visió més personal del procés creatiu que ha seguit. Forma part també de l'exposició la peça produïda pels alumnes de sisè de Primària de l'Escola Abat Marcet de Terrassa després d'un taller realitzat al mateix centre.

Us convidem a seguir estirant del fil vermell de l'exposició tot i esperant que us hi quedeu atrapats, per seguir teixint complicitats, a la vegada que teixim la nostra pròpia història.

Núria Benet és artista i llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UAB. Entén el seu treball artístic com a generador de coneixement i està íntimament lligat als processos de recerca i experimentació tant a nivell material, com conceptual i teòric. Actualment, les seves línies de treball són la literatura i els llibres en paper, les dones i el tèxtil, la connexió amb la natura i la manera com ens hi relacionem (espai i temps). Text i teixit en sànscrit tenen la mateixa arrel etimològica i a la Núria li interessen ambdós.

La mostra "A single thread" es podrà veure fins al diumenge, 6 de novembre de 2022. Per a més informació sobre la inauguració o sobre visites comentades, contacteu amb auladidactica@cdmt.cat / 93 731 52 02.

(Fotografia d'Eva Carasol)