Carregant Esdeveniments

Activitat gratuïta per a públic adult. Entrada lliure, aforament controlat.

L'artista Kima Guitart presenta al Museu Tèxtil "Cassandra. La paraula com a arma de llibertat". El projecte d'aquesta exposició és el resultat de la lectura del llibre Cassandra de Christa Wolf que l'artista va rellegir el 2020 durant el temps de confinament. L'escriptora ens situa en el moment en què la profetessa Cassandra arriba a les portes de Micenes, on serà assassinada per Clitemnestra. I ella ho sap, ja que té el do de la clarividència. Hi arriba com a esclava, dins d'una cistella, quan ja s'ha perdut la guerra, Troia ha estat destruïda i la seva família aniquilada.

El principal interès de l'artista és comunicar la soledat d'un personatge mític davant la mort. També abordar la falta de reconeixement públic del discurs femení, de les dones silenciades o declarades boges o bruixes per dir el que ningú volia escoltar. Kima Guitart afegeix: "He intentat mirar amb l'ull interior, que permet veure l'invisible, el que no es pot dir o jo no sé dir o és difícil de dir, perquè l'art permet transgredir els límits de la paraula".

L'exposició consta de peces de diversa tipologia i formats: una seda mural, 15 fotografies, 4 cubs de ferro, sedes pintades amb colors significatius i la impactant"Túnica Cassandra". Es podrà veure a l'Espai Zero fins al 12 d'abril del 2022.

Kima Guitart pinta sobre seda des del 1971, aprengué les tècniques tradicionals xineses de pintura sobre seda a París i patronatge i altres tècniques d'estampació a Nova York. Ha exposat a galeries d'art i museus d'Europa, EUA, la Xina i el Japó. La seva obra té diversos vessants: indumentària, sedes murals, escultures i fotografies tèxtils. L’exposició i el llibre “Cassandra” són les seves darreres obres.

Per a més informació sobre aquesta activitat, podeu contactar amb: auladidactica@cdmt.cat / 93 731 52 02.