Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

ACTIVITAT CANCEL·LADA

 

Activitat gratuïta per a tots els públics sense inscripció prèvia. Places limitades a l’aforament de la sala.

“Decòrum. Vestir la casa per a l’ocasió” proposa un recorregut per la història dels interiors domèstics que mostra el paper que s’ha atorgat als teixits i als mobles com a signes de distinció. Aquestes produccions es revelen testimonis del seu context social, econòmic i comercial i ens ajuden a entendre la manera de viure i rebre de cada moment.

Des de l’Edat Mitjana fins a l’actualitat, un text d’època ens introdueix en cada un dels vuit àmbits i ens ajuda a evocar l’escenari proposat. Els teixits històrics de la col·lecció del Museu Tèxtil, molts dels quals mai han estat exposats, es mostren juntament amb mobles procedents de diferents col·leccions, entre els quals n’hi ha d’inèdits. Un segon discurs centra l’atenció en qüestions matèriques i lacomplexitat tècnica d’aquestes manufactures, així com en l’evolució de la seva producció. Finalment, es presenten les tres tipologies de moble que  s’han ideat al llarg dels segles per guardar teixits.

La mostra permet reflexionar sobre l’actualitat d’alguns conceptes, així com preguntar-nos quins objectes, formes i matèries es consideren adequats per viure i rebre en els nostres interiors.

Avui us convidem a la inauguració d’aquesta nova exposició que es podrà visitar fins el 28 de febrer del 2021 en l’horari habitual del centre. Més informació a: auladidactica@cdmt.cat / 93 731 52 02.