Carregant Esdeveniments

Activitat gratuïta per a públic adult. Entrada lliure, places limitades a l’aforament de la sala.

Frida Hansen (1855 Stavanger-1935 Oslo) va ser una artista tèxtil noruega. Tot i que els dissenys dels seus teixits són considerats entre els millors en l’art tèxtil europeu recent, el treball de Hansen no va ser reconegut fins al 1973, quan el Museu d’Arts Decoratives i Disseny d’Oslo va fer la primera exposició de les seves obres.

Teresa Puig ha tenyit les peces  que presenta al Museu, amb plantes derivades del jardí de la Frida Hansen, fent ús de la mateixa metodologia que l'artista va utilitzar per donar color a la seva pròpia obra. Els trets característics del disseny busquen una ressonància amb l'obra de Frida Hansen i el seu interès pels motius vegetals, l'asimetria, els colors naturals, les formes superposades i els efectes transparents.

L’extracció de colors de les plantes requereix molt de temps, sobretot a l’inici del procés: collir, documentar, extreure mostres de cada planta per a la seva conservació. I, finalment, la maceració de les plantes. A partir d’aquí comença l’alquímia i sorgeix el color. Les plantes es van collir durant diverses setmanes des de la primavera fins a l’estiu de 2022. En conseqüència, alguns dels tèxtils que es mostren a les exposicions es van tenyir diverses vegades.

A l'exposició podeu veure el conjunt d'obres resultants d'aquest projecte que, a més, queden recollides en el catàleg "El jardí de la Frida (Fridas Hage)" editat amb motiu de la mostra.

Teresa Puig és una artista que viu i treballa a Noruega. La influència de la seva obra prové de l’observació de l’espai, contemplar la natura, la seva existència efímera i fugaç. A la Teresa Puig li agrada crear escenaris en forma d’instal·lacions combinant projeccions d’imatges, llums i fent servir objectes elaborats amb paper, fil, elements naturals o tèxtils. Recentment, el seu treball s’enfoca en el tèxtil utilitzant materials regionals i implementant processos i tècniques tradicionals que inclouen teixir i l’experimentació del color amb tints naturals.

La mostra “El jardí de la Frida” es podrà veure fins el diumenge, 2 d'abril de 2023. Per a més informació, contacteu amb auladidactica@cdmt.cat / 93 731 52 02.