Carregant Esdeveniments
  • Aquest event ja ha passat.

Les Jornades Europees del Patrimoni (JEP) se celebren anualment a tota Europa i l’edició 2018 a Catalunya tindrà lloc els dies 12, 13 i 14 d’octubre. Palaus, castells, monestirs, jaciments, jardins històrics, i altres espais patrimonials com els museus, obriran les seves portes perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i puguin conèixer  en profunditat el seu patrimoni.

El Museu Tèxtil i el mNACTEC ens hem posat d’acord per acompanyar-vos en una visita als dos centres patrimonials. El recorregut comença al Museu Tèxtil on presentarem teixits artístics i l’obra de Francesca Piñol exposada a l’Espai Zero. Després, el grup es traslladarà a les sales del mNACTEC, on descobrirem les màquines del procés industrial tèxtil: les cardes, el gil, la pentinadora, la contínua de filar, l’ordidor, el teler de garrot i la peça estel·lar, el teler Jacquard. Algunes d’aquestes màquines es podran veure en funcionament.

L’assistència és gratuïta però es requereix inscripció prèvia a auladidactica@cdmt.cat o bé al telèfon 93 731 52 02. Places limitades.