Carregant Esdeveniments
  • Aquest event ja ha passat.

Entre els mesos de setembre i desembre, l’Espai Zero acollirà l’obra de l’artista tèxtil Francesca Piñol. Sota el títol “Marques d’aigua,” aplega una sèrie d’obres creades a partir de la residència realitzada a Svalbard, al Pol Nord.

Hi destaquen les textures en teixits digitals realitzats de manera artesana en un teler jacquard, utilitzant fibres naturals, el procés d’elaboració i producció de les quals ha estat respectuós amb el medi. El color (tint) prové de certes flors, plantes i arbres del nostre entorn com l’herba del pastell (isatis tinctoria), l’argelaga o la roja.

En paraules de Francesca Piñol, el treball que s’exhibeix és el resultat de potenciar la creativitat a partir del descobriment i coneixement d’un entorn i de les experiències viscudes en ell, donant valor a la memòria i als oficis tradicionals, per adquirir consciència cultural i vinculació del procés creatiu amb un territori. I finalment, poder elaborar propostes de color, textures, superfícies i volums tèxtils des de la matèria: fibres i fils.

Avui us convidem a la inauguració d’aquesta exposició durant la qual la pròpia artista ens comentarà la seva obra i el seu procés creatiu. L’entrada és lliure. Més informació a: auladidactica@cdmt.cat o bé al telèfon 93 731 52 02.