Carregant Esdeveniments

Activitat gratuïta per a tots els públics. Entrada lliure, places limitades a l’aforament de la sala.

Aquesta exposició vol retre homenatge a tot un moviment de gent que, a Terrassa, al començament de la dècada de 1980, un temps de transició al país, va començar a donar forma a una nova contracultura. L'esperit del punk del 77 i el "Do it yourself", que en aquells moments eren una tendència global van injectar energia i desvergonyiment a una generació que, a la seva manera, es va veure obligada a anar contra corrent del sistema social i dels paràmetres culturals establerts per les generacions anteriors.

En un lapse de temps relativament curt, a Terrassa van sorgir grups de rock muntats per gent molt jove i sense coneixements musicals, descarats, irreverents, d’estils diversos, que feien maquetes, cassetes i concerts "per la patilla". També fanzins, dibuixants de còmics i practicants de moltes arts; tribus urbanes amb indumentàries i colors d'estètica alternativa o underground i drogues consumides en la inconsciència col·lectiva adolescent de l'època. Les necessitats expressives i vitals d'una gent nova van explotar en molts àmbits i de maneres molt diferents.

Aquesta és una exposició bàsicament fotogràfica i sense noms propis perquè la "moguda rock de Terrassa als 80" va ser de molta gent fent moltes coses alhora i allò que era més important: fer-les. Tot i això, volem agrair la tasca d’alguns fotògrafs importants en el relat i el testimoni de l'època: Ricard Domènech, Cristóbal Castro, Salvador Gil, Donald i  altres persones que, de forma anònima o no, ens han cedit peces per aquesta exposició. Són imatges amb més o menys qualitat fotogràfica, però que expliquen una de les memòries històriques més transgressores de la ciutat.

Esperem que us emocioni, us interpel·li o que, com a mínim, no us  deixi indiferent.

La mostra "MOVIDA ROCK TERRASSA 80'S" es podrà veure a la sala de la 2a planta del Museu Tèxtil fins al diumenge, 16 d'abril del 2023. Per a més informació, contacteu amb auladidactica@cdmt.cat / 93 731 52 02.

 

Postal exposició - Moguda Rock Terrassa 80's