Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Activitat gratuïta d’entrada lliure per a adults. Places limitades a l’aforament de la sala.

Dins dels actes de la 24a Setmana de la Ciència us oferim una xerrada sobre un projecte d’investigació que està duent a terme Sílvia Saladrigas, la documentalista del Museu Tèxtil. Ella mateixa el presenta:

“La majoria dels teixits medievals han arribat fins a nosaltres dividits, retallats i repartits entre diferents col·leccions i museus. Amb això hem perdut la possibilitat d’apreciar-los en tota la seva riquesa visual, complexitat tècnica i format original. Les raons d’aquesta fragmentació al llarg de la història han estat múltiples i variades: des del culte a les relíquies de les que van formar part, fins a la passió col·leccionista, els motius econòmics o simplement, perquè van reutilitzar per convertir-los en part d’altres peces.

Fa tres anys que treballo en aquest projecte amb la idea de “des-fragmentar” de manera virtual aquestes peces tèxtils. Es tracta d’un projecte in progress que avança a mida que localitzo nous fragments. Els resultats no deixen de ser hipòtesis de treball pel fet de no disposar, en moltes ocasions, de cap referència del teixit original, de manera que la representació final és sempre subjectiva (és la meva interpretació), temporal (varia a mida dels nous fragments) i discutible (hi ha més d’una “des-fragmentació” possible).

No obstant això, pensem que els resultats obtinguts fins el moment presenten suficient interès com per seguir treballant en aquesta línia i em complaurà molt poder compartir l’experiència amb vosaltres el proper DIUMENGE 10 DE NOVEMBRE al Museu Tèxtil”.

Informació general de la 24a Setmana de la Ciència.

Més informació sobre l’activitat a: auladidactica@cdmt.cat/93 731 52 02.