Carregant Esdeveniments

Una visita comentada a l’exposició fotogràfica sobre el jaciment arqueològic d’Oxirrinc, l’antiga Per-Medjed a càrrec de l’equip arqueològic que hi treballa.

Es tracta d’un dels jaciments més grans d’Egipte del periode Saïta (VII-VI a C) i únic pel que fa al temple dedicat al déu Osiris, l’Osireion. Des d’època hel·lenística s’anomena Oxirrinc (El-Bahnasa) a aquest lloc a causa de què dit peix es va convertir en símbol de la ciutat i fou venerat pels seus habitants.

A la primera part de l’exposició coneixereu el temple dedicat al culte del déu Osiris, únic temple subterrani i complet trobat a Egipte en honor a aquest déu. Una segona part us introdueix a la Necròpolis Alta (tombes saïtes, grecoromanes i coptes) i cap al final es pot veure la fortalesa paleobizantina, un enorme recinte amb estances de caràcter regi, senyorial i religiós.

A més de les fotografies, la mostra compta amb la maqueta d’una tomba enorme amb les diverses sales, la decoració pictòrica i els sarcòfags de pedra que s’hi han trobat.

Entrada lliure. Més informació a: auladidactica@cdmt.cat o bé al telèfon 93 731 52 02.