Carregant Esdeveniments

Activitat de pagament per a públic adult. Amb inscripció prèvia a través del següent formulari.

"Viu en directe..." és una experiència formativa al Museu en la qual, acompanyats de la conservadora i en grup molt reduït, podreu endinsar-vos en temes com la moda, el tèxtil, la indústria o les tendències al llarg de la història. Es combina una part teòrica amb la pràctica directa sobre peces úniques de les col·leccions que no s'exhibeixen actualment i amb les quals es podrà interactuar. A més, s'oferiran recursos per ampliar el tema proposat en cada sessió.

En aquesta ocasió us suggerim indagar sobre les peces no visibles del nostre vestuari, que sovint han estat fonamentals per modelar el cos i donar forma a la silueta. El Museu Tèxtil conserva diversos exemples de cotilles, enagos, sostenidors o calçotets. Alguns van servir com a model per a una nova peça: el vestit de bany.

Durant la sessió veureu peces interiors des del segle XVIII fins als nostres dies i coneixereu com va evolucionar el concepte de roba blanca fins anomenar-se roba interior. També descobrireu com el vestit de bany es va adaptar a la moral i la moda al llarg del segle XX. Al final de la sessió podreu interactuar amb algunes peces i conèixer amb més detall aspectes sobre el patronatge i la confecció.

Per a més informació, podeu contactar amb: auladidactica@cdmt.cat / 93 731 52 02.