Entre el 3 d’abril i el 10 de maig l’artesana perfumista Esperança Cases presentarà als locals d’Artesania Catalunya (carrer dels Banys Nous, 11, Barcelona) una exposició molt especial que ens farà present una relació sovint oblidada: la que hi ha entre el perfum i l’art.

Com diu Esperança Cases, el perfum és una eina sensorial de comunicació efectiva, que ens evoca móns i experiències artístiques ben diverses, com ara la música, la dansa, la pintura o l’orfebreria. En l’apartat de l’exposició, anomenat “Fets”, el CDMT hi aporta un teixit sumptuós del s. XVI, fet en vellut de seda i fils metàl·lics.

L’exposició continua amb un altre apartat, titulat “Sinergies”, on el perfum es presenta en relació amb obres de diversos artesans i artistes.

En aquest context, el dia 11 d’abril (dissabte, de 11 a 13h.) es desenvoluparà al CDMT una nova sessió del Cicle “Viu en directe”, en aquest cas centrat en la “mort negra” que va delmar la població europea al segle XIV, i en com els diferents estaments socials es protegien a base de preparats d’olor.