El dia 16 de novembre tindrà lloc la inauguració d'una nova exposició temporal, en aquest cas una mostra itinerant co-produïda pel Musée Bargoin de Clermont Ferrand (França) i Etnhistory.

És una mostra excepcional, ja que significa una primícia en el coneixement i divulgació d'un art molt especial: el de les dones de la tribu dels Aït Khebbach. Són teixidores "recents" de catifes, totalment autodidactes, fruit de la sedentarització del seu grup a conseqüència de la independització del Marroc. Si ja no teixeixen tendes perquè el seu hàbitat ja són unes modestes cases de fang, mouen els telers per a fer catifes i mantes que serveixen per cobrir els terres, dormir, tapar-se o fer fardells. I si tenen dificultats per accedir als socs, res millor que escórrer jerseis vells per aprofitar-ne els fils de colors. Les dones Aït Khebbach han desenvolupat un art singular que ha estat objecte d'una recerca sobre el terreny portada per Arnaud Maurières, Eric Ossart, Lahcen Aït Khouya i l'equip del Musée Bargoin. L'exposició ens les presenta una a una, acompanyades d'un magnífic reportatge fotogràfic i les seves obres més representatives.

L'exposició estarà oberta al públic fins el 15 de març de 2015. Excepcionalment, el CDMT obrirà també de manera gratuïta els dijous de 16 a 19h. durant tot aquest període.