Per primera vegada des que s’imparteix el curs “Fes-te un vestit modernista” (i ja anem per la vuitena promoció) ha calgut fer dos grups, un els dissabtes i un els divendres, degut al gran nombre de persones interessades en viure aquesta experiència. Això vol dir que al 2014 sortiran al carrer 21 vestits nous, confeccionats prenent com a model els vestits modernistes conservats al CDMT.

Com sempre, el CDMT ha facilitat a les participants el poder veure de prop les peces originals, així com una informació general sobre la moda i el context històric del modernisme. A partir d’aquesta informació, i un cop triat el model de referència, les assistents treballen amb la professora Rosa Rubio -que ja té desenvolupats diversos patrons a partir dels models originals- per confeccionar-se un vestit únic tenint en compte també les seves preferències.

En sessions quinzenals les participants van trobant-se a les aules del Centre per rebre les indicacions de la professora, resoldre petits problemes i compartir entre elles tot el procés. Mentre esperen la següent classe, treballen a casa per construir un vestit personal i amb rigor històric, el qual de ben segur lluiran amb orgull el primer cap de setmana de maig.