El diumenge, 15 de març, és el darrer dia en què es podrà visitar una de les exposicions més espectaculars que hem presentat en els darrers anys: els colors increïbles de les catifes teixides per les dones de la tribu berber Aït Khebbach.

Aquesta exposició presenta les catifes i coixins teixits per tretze dones de tres generacions. Les pioneres són les que sobre la dècada dels 60 van aventurar-se a teixir catifes amb els vells telers que usaven per teixir les tendes quan encara eren nòmades; elles van ser les “inventores” de la utilització de fils i tires de roba reciclada per aconseguir colors vius, i les que -inconscientment- van posar les bases del llenguatge decoratiu Aït Khebbach. Les filles i les nores van aprendre amb elles, i les seves peces són més perfectes tècnicament parlant; finalment, les nétes, ajunten el domini dels colors de les seves àvies amb el nivell tècnic de les mares. Diversos documents audiovisuals ens permeten penetrar a les seves cases i veure-les treballant o explicant el per què de les seves creacions.

Us invitem a aprofitar els darrers dies per a fer una darrera visita a aquesta mostra, que la setmana següent ja tornarà al Musée Bargoin, de Clermont-Ferrand, l’entitat que va participar en la seva recerca i documentació al costat dels investigadors Arnaud Maurières i Eric Ossart i que, finalment va incorporar moltes d’aquestes peces al seu patrimoni.