Estem escalfant motors per a la Fira Modernista 2014. Aquest any l’activitat del Centre de Documentació i Museu Tèxtil es repartirà entre el Raval de Montserrat (a la parada de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya) i el propi local del Centre.

El dissabte dia 10, entre les 18 i les 20h., oferirem al Raval un taller destinat a nens i nenes a partir de 6 anys. Es tracta de practicar la costura fent una agulla de pit amb motius provinents de dissenys modernistes originals conservats al CDMT.

El diumenge dia 11 tindrem portes obertes de 10 a 14h., i es podrà visitar l’exposició “Inspiracions modernistes”, preparada expressament per a la Fira i que inclou diverses reproduccions de vestits fetes per alumnes del curs “Fes-te un vestit modernista”, juntament amb els originals i alguns complements, i una sèrie de 21 barrets fets per alumnes de l’Escola de la Dona inspirant-se en el modernisme.

En paral·lel, oferirem el “plató modernista” (10 a 12h.) per aquells que es vulguin fer una foto vestits d’època, i tindrà lloc la tradicional passejada de vestits fins al portal de l’Ajuntament (sortida a les 12,30 del davant del CDMT). A les 11h. i a les 12h. està programat de nou el taller d’agulles de pit per a nens i nenes de més de 6 anys.

La novetat d’aquest any és la convocatòria d’un concurs fotogràfic popular de vestits modernistes a través de facebook (cliqueu aquí per accedir a les bases).