Des del dia 15 de juny ja estan obertes les inscripcions al II Col·loqui d’Investigadors en Tèxtil i Moda, que es celebrarà els dies 21 i 22 de novembre de 2019 al Museu del Disseny de Barcelona. El col·loqui ha estat organitzat pel Grup d’Estudis Tèxtils i Moda, adscrit a la Fundació Història del Disseny, amb la col·laboració del Museu Tèxtil de Terrassa, el Museu del Disseny de Barcelona, Can Marfà, Gènere de Punt-Museu de Mataró i el Museu de la Punta d’Arenys de Mar.

El Grup d’Estudis Tèxtils i Moda vol ser un espai d’intercanvi concebut per promoure la recerca i la divulgació del coneixement en els camps del tèxtil i la moda mitjançant l’elaboració de projectes conjunts. Igualment vol vetllar per la conservació del patrimoni tèxtil, així com també donar a conèixer arxius i col·leccions públiques i privades.

L’any 2017 va tenir lloc el I Col·loqui, que es va dur a terme al Museu Tèxtil, amb un gran nombre de comunicacions interessants que va permetre connectar investigadors que en molts casos treballaven aïlladament. En aquesta segona trobada, es vol donar a conèixer autors desconeguts, tot posant-los en valor per primera vegada, per fer avançar els estudis de tèxtil i moda amb un nou conjunt de creadors i professionals que han quedat en segon terme i dels quals es desconeixen les aportacions a les seves respectives disciplines.

De les 78 propostes de comunicació  que es van rebre, finalment se’n presentaran 60 que ens desvetllaran les últimes recerques entorn temes tan diversos com la indumentària històrica, l’alta costura, els teixits històrics, els col·leccionistes, la indústria tèxtil, el vestuari de teatre i cinema, el prêt-à-porter, les puntes, l’estampació, els brodats o l’art tèxtil. Les sessions es desenvoluparan en dos grups simultàniament, un que tractarà més sobre la moda i l’altre, diferents aspectes dels tèxtils.

La conferència inaugural anirà a càrrec de Valerie Steele, prestigiosa historiadora de la moda i directora del Museum at the Fashion Institute of Technology de Nova York.

Per a més informació / Programa provisionalInscripcions